Plats:Arcushallen
Serie:Träningsmatcher 2023
Målrikt och kryss mot Kiruna FF
2023-02-18 15:41

Det blev en händelserik historia när seriekollegan Kiruna FF gästade Notasherrarna i Arcus. Gulsvart lyckades med en skön upphämtning och fixade 3-3 (0-1) efter två sena mål av Magnus Johansson.

Daniel Engberg, tränare:

- Jag tycker man ser att vi tar kliv hela tiden. Sedan är det saker som vi måste slippa bort. Misstag som blir till chanser eller mål i baken.
- I speluppbygnaden är stora delar av matchen bra. Tycker också vi kommer in mycket mer bakom motståndarnas backlinje idag jämfört med tidigare matcher.

Redan i första halvlek var det lite mer öppet spel än i matcherna mot Skellefteå och Storfors. Klarast chanser hade gästerna. Och lite för ofta pga, som tränare Engberg nämner, bolltapp av Notas. Det blev förutom ett mål, boll i virket och frilägesräddning av Sebbe G i hemmaburen.

Efter paus hade Notas mer att säga till om. Först kom visserligen 0-2 på en djupledsboll och friläge. Sedan laddade Simon Tonvall vänsterbössan. Visserligen med hjälp av Kirunamålisen men 1-2 kom lägligt.

När gästerna gjorde 1-3 i 66:e kändes det kört men Notas gav sig inte och Magnus Johansson hade kommit in. Inom loppet av tre minuter satt Mange 2-3 och 3-3. Först var han snabbast till första stolpen på ett inspel från vänster och sedan var det en nick på inlägg från höger.

Resultat spelar ingen roll i träningsmatcher brukar det heta men helt klart finns det ett stort värde i att ha gjort denna upphämtning mot en seriekollega.