Notas fixade kryss - på övertid igen
2023-04-25 00:01
Målskyttarna Anton och Leon. Foto: Mimmi Åkerlund, Norrmedia

IFK Luleå tog ledningen. Notas kvitterade.

IFK tog ledningen igen. Notas brände straff sista sparken i första. IFK fick ett rött. Notas kvitterar till 2-2 på straff i 91:a. Vilken dramatik det var när Notas för andra matchen (och derbyt) i rad fixar poäng på övertid.

Daniel Engberg, tränare:

- Idag är en sådan dag man åker hem och känner en jäkla stolthet över killarna.
- Jag tycker att vi kanske börjar lite skärrat, men växer in i matchen. Från sista 20 i första till när domaren blåser av matchen är känslan att vi har bra kontroll.
- Flyttar boll jättebra och vågar hota deras lagdelar.

När IFK tog ledningen redan efter fem minuter var det många som undrade var det skulle sluta.

Men Notas tog för sig mer och mer och var riktigt vassa i omställningsspelet.

Efter arton minuter vann Notas igen bollen. Rasmus Månsson hittade Leon Isaksson som var klinisk i avslutet för 1-1.

IFK återtog ledningen efter dubbla nickar vid ett långt frisparkslyft.

Sedan en hand kommit i vägen för ett inlägg fick Leon chansen att med halvlekens sista spark bli tvåmålsskytt. Men straffen sköts över.

Notas hade dock visat att man ville vara med i matchen och efter ett rött kort tio minuter in i andra på IFK:are var det Notas match. Enträget trummade man på och på övertid fick man en ny straff för hands. Anton Hedkvist var kylig och säkerheten själv när han rullade in 2-2 till Notassupportrarnas stora jubel.