Serie:Stora Coop Norrbotten Cup
Aktivitetsinfo: Första kvalomgången "Förkvart"
Till kvarten efter 3-0 på Lira BK
2023-03-04 15:42

Notasherrarna gjorde vad som förväntades. Vann derbyt mot Lira BK med 3-0 (2-0) och kvalificerade sig därmed för kvartsfinal i Stora Coop Norrbotten Cup (DM). Detta efter mål i psykologiskt viktiga lägen.

Redan efter sju minuter spelades Rasmus Månsson fri, satte behärskat 1-0 och NIK var i förarsätet.

Första 45 behärskade Notas matchen och kom i våg efter våg. Det sista avgörande fanns inte riktigt där men precis innan paus satte Leon Isaksson distinkt 2-0 efter viss kalabalik i Liras straffområde.

I andra halvlek var Notas seger aldrig hotad även om det inte nådde någon riktig spelmässig höjd. Sex byten och ytterligare rockader kan ju spela in och vi fick vänta till 90:e innan det kom något mål.

Bara Melvin Nilsson själv vet om det var ett inlägg eller skott. Men in i bortre för 3-0 letade sig bollen.

Daniel Engberg, tränare:

- En match vi har bra kontroll på. Tycker vi gör en bra första halvlek. Kanske lite slarvigt och fegt passningspel stundtals.

- Vi måste bli bättre på att aktivera fler spelare för att få motståndarnas lagdelar att röra på sig.