Referat: Notvikens IK - Storfors AIK
Forwardsparet sköt Notas till semifinal
2023-05-02 22:22
Magnus J (2 mål) och Hampus S (1 mål).

Det blev ett nykomponerat forwardspar som avgjorde kvartsfinalen mot Storfors AIK. Efter två mål av Magnus Johansson och ett av Hampus Stoltz är NIK via 3-0 (2-0) vidare till semi i Stora Coop Norrbotten Cup (DM).

Gulsvart var i förarsätet i princip hela matchen. Det var egentligen då man missade själva på väg upp som gästerna fick till något som liknade målchanser.

Notas skapade desto mer. Och efter 14 minuter kom 1-0. Magnus Johansson stod rätt vid bakre stolpen på ett inspel från höger och tryckte distinkt och högt bollen i nät.

Det såg ut att bli halvlekens enda mål men med sista sparken dubblade Hampus Stoltz ledningen. Inte så hårt men nära stolpen i långa hörnet.

Spiken i kistan sköt Magnus in i 69:e. Återigen på en touch nära målet. Denna gång på ett inspel från vänster.

Daniel Engberg, tränare:

- Överlag en godkänd prestation. Sedan finns det så klart delar vi måste göra bättre.
- Framför allt skönt med seger och avancemang.

Förutom NIK är Piteå IF klara för semi sedan ett bra tag sedan (efter 2-0 mot Boden City).