Serie:Div 2 Norrland 2023
Referat: IFK Luleå - Notvikens IK
IFK vann derbyt med 2-0
2023-08-17 21:08

Med ett nickmål i vardera halvleken besegrade IFK Luleå Notasherrarna med 2-0 (1-0) i torsdagens derby på Nyabvallen.

1-0 kom efter arton minuter. Hugo Bergman nådde högst och fick lite väl enkelt förpassa bollen i mål.

I det här skedet var det tufft för Notas. IFK kom ut hårt och pressade Notaskillarna till misstag på den egna planhalvan. I ärlighetens namn hängde ett mål i i luften efter ett gäng vassa chanser.

Efter målet lugnade det ner sig. Notas stack upp lite oftare och fick bl a fram ett par hörnor.

William Olaussons nick i mål på hörna i 54:e avgjorde i praktiken match. Även om det var lång tid kvar. Notas hade en i stolpen efter ett fint anfall i 64:e. Där hade det behövt bli mål.

Notas var framme och störde runt IFK-boxen ett antal gånger till men hemmalaget hade kontroll. IFK hade ett rappare passningsspel, både när man ”flyttade boll” och när man attackerade och slutresultatet är inte mycket att säga om.

Daniel Engberg, tränare:

- Vi startar matchen med en del felbeslut och gör ganska mycket det vi säger att vi inte ska göra, tappa boll.
- Sen känns det som att vi stundtals sett till matchplanen skapar en hel del 2 mot 1 och 3 mot 2.
- En match med rätt många målchanser åt båda håll. Och ska vi ta poäng mot ett lag som IFK så måste vi göra mål på några av de målchanser vi skapar. Det är ganska många idag.