Serie:Div 2 Norrland 2023
Referat: Notvikens IK - Frösö IF
Dramatiskt i slutet när Notas ordnade nytt kryss på övertid
2023-05-07 18:06

- Så klart att man är sjukt besviken direkt efter. Jag tycker killarna förtjänar alla tre poäng idag, säger tränaren Daniel Engberg sedan NIK spelat 1-1 mot Frösö IF.

Gästerna tog ledningen så sent som i 88:e. Men kapten Jesper Gylling tog ansvar och nickade in 1-1 i 93:e.

- En typisk matchbild där vi har kontroll och skapar nog mycket för att göra både ett och två mål och i den pressen gör de 1-0 på en tillfällighet.

- Vi visar bra karaktär och fortsätter. Imorgon finns det många saker i prestationen jag tror vi kommer vara nöjda med. Men fan, jag tycker vi förtjänade mer.

I första halvlek gick det för långsamt för ofta och gästerna vann boll på Notas planhalva där stor del av spelet var placerat. Det ledde dock inte till några nämnvärda chanser.

De gånger Notas fick fart på bollen fick man också fram den högre i banan och man hade två i virket genom Lidhammar (nick) och Leon I (skott från 20 meter).

0-0 i paus speglar också ganska väl hur det såg ut på planen. Efter paus blev det bättre fart på hemmalaget. Bollen gick betydligt fortare och spelare agerade över större ytor. Men bolluslingen ville inte in.

I 88:e kom kallduschen. Gästerna fick hörna och efter taffligt ingripande av Notas nickades 0-1 in.

Istället för gamnackar mobiliserade hemmakillarna. Satte allt på ett kort och bollen dansade på linjen innan Jesper Gylling höll sig framme i 93:e och nickade in en välförtjänt kvittering till 1-1.

Man kan se på resultatet på olika sätt. Det var en match där NIK skulle haft tre poäng. Så där är besvikelsen stor. Men att få en poäng efter ett så sent 0-1 och inte tappa tre poäng på Frösö känns ju å andra sidan skönt.