Aktivitetsinfo: Match flyttad från Arcus 13/4 till Jiabvallen 17/4.
Referat: Bergnäsets AIK - Notvikens IK
Robbans nick i 95:e gav en poäng
2023-04-17 22:03
Poängräddare Lidhammar intervjuas efter derbyt.

Det blev dramatiskt på JIABvallen när Notas gästade BAIK i derby. Hemmalaget tog ledningen efter en halvtimme och sedan jagade Notas kvittering. Gulsvart hade mycket boll efter paus men förtvivlat svårt att skaka fram någon vass chans. Förrän i 95:e. Lyft in i boxen. Duell. Och så stack Robert Lidhammar fram huvudet och lobbnickade in 1-1.

Daniel Engberg, tränare:

- Sett till 90 minuter finns det många saker vi gör bra. Jag är imponerad av killarnas tålamod. Tycker kanske inte vi skapar nog farliga målchanser sett till bollinnehav.
- Men vi fortsätter och belönas med en sen kvittering. Starkt att åka till JIABvallen och ta poäng.

BAIK öppnade bäst och hade ett jätteläge med en gång som Morgan avvärjde.
Notas flyttade upp och många gånger var det Rasmus Månsson och Oliver Erikssons fart som skapade oreda i hemmaförsvaret.

Matchen svängde tillbaka igen. BAIK hade ett skott i virket nära krysset och när Arish Nouri gjorde 1-0 hade det hängt i luften ett tag.

Andra halvlek låg BAIK betydligt lägre och Notas hade ett markant bollinnehav. Det dök dock inte upp särskilt många kvitteringschanser. Förrän i 95:e minuten……