Plats:Arcushallen
Serie:Träningsmatcher 2023
Seger 3-1 mot IFK Kalix
2023-02-12 17:35

Det var som sagt det dubbla matcher på helgen för Notasherrarna. På söndagen vände man 0-1 i paus till seger med 3-1 mot div 3-nykomlingen IFK Kalix. Ett Kalix som definitivt var ett starkare lag än lördagens motståndare Morön.

Daniel Engberg, tränare:

- Jag tycker att vi kan bättre. Framförallt måste vi jobba med mer maxaktioner. Både offensivt och defensivt.

- Men det är en process som jag tycker går framåt. Det finns saker vi måste göra bättre, men det finns och delar i spelet vi gör väldigt bra.

Första halvlek var ganska fri från chanser. Mål för gästerna var lite slumpartat 0-1 i paus speglar väl kanske inte matchbilden.

Efter paus skapade NIK, precis som på lördagen, mer målchanser. Magnus Johansson höll sig framme och kvitterade ganska snabbt efter vilan. Leon Isaksson gjorde 2-1 på någon form av konstsparksvolley. Slutresultatet 3-1 fastställde Gustav Hamstig på retur från sin egen straff.

Helgen förstärker intrycket ytterligare. Notas är bättre än div 3-lagen man möter. Men har en del att bevisa mot div 2-motstånd. Därför är det spännande att det är seriekollegan Kiruna FF som kommer till Arcus nästa helg, lördag 18/2 13.00.