Serie:Div 5 Norra Norrbotten 2023
Referat: Kiruna FF 2 - Notvikens IK 3
Säsongen avslutades med seger på Lombia
2023-09-17 00:05

Notas 3 har väntat på nya poäng sedan premiärvinsten mot Lira 2. Inte många hade tippat att det skulle bli den andra segern i serieepilogen borta mot tabelltvåan Kiruna FF 2. Men efter en heroisk kämpainsats stod gulsvart som segrare med 4-3 (3-1).

Det går inte att sticka under stol med att hemmalagets spelövertag var massivt genom hela matchen och när man gjorde 1-0 efter sexton minuter såg det tungt ut.

NIK hade dock inte tänkt vika ned sig i säsongsavslutning. Genom ett uppoffrande försvarsspel och ruskig effektivitet var steken vänd till ledning 3-1 i paus.

Det var en strong laginsats på alla händer och fötter. Men man får ändå lyfta fram Fredriks insats i målet. Och Oliver framåt. Två egna mål framåt och en assist till Majsons 2-1 innan paus.

Andra halvan fick en drömöppning. Hemmalaget träffade stolpen, Notas fick tag i returen, ställde om och Oliver hittade Abbe som kyligt undvek offside och placerade in 4-1.

Sedan startade den stora jakten. 4-2 kom på straff och 4-3 på ett distansskott. Men sedan tog det stopp efter ett antal skottblockeringar och räddningar.

En härlig avslutning på säsongen och en trevlig utflykt blev det.