Serie:Div 4 Norra Norrbotten 2023
Referat: Notvikens IK 2 - Haparanda FF
Stark insats mot topplaget Haparanda FF
2023-08-14 22:42

Notas 2 tog gruvlig revansch för storförlusten på Gränsvallen i våras. På Tunavallen vann gulsvart med klara 6-0 (3-0) mot Haparanda FF. Det betyder en klättring till tredje plats.

Det var ett rejält påkopplat NIK som kom ut på banan. Hög intensiv press som störde gästerna. Snabbt, modigt och varierat passningsspel anfallsmässigt. Första halvlek måste ha varit den bästa för året så här långt i fyran.

Magnus Johansson piskade in 1-0 i nättaket redan i åttonde minuten och det satte tonen. Adam Forsmans hörna satt för 2-0 och efter en dryg halvtimme höll sig Magnus påpassligt framme för 3-0.

Matchen var i princip vunnen. Andra blev också bra men stundom lite mer bevakande. Hampus Stoltz fick belöning för sitt uppoffrande spel med 4-0. Magnus tryckte in 5-0 för hat-trick och unge Axel Peuravaara kryddade sitt inhopp med ett behärskat avslut till 6-0.

Jacob Engström, coach:

- En helgjuten insats. Vi gör det vi skall och får matchen dit vi vill. Mycket trevligt att se killarna ikväll.