Fin kväll med klar seger avslutade våren

NIK 2 tog en fullt välförtjänt seger med 5-2 (1-1) borta mot Vitå BK.

Siffror som var i underkant trots att ställningen målmässigt var jämn långa stunder.

Viktor Skogfält, coach:

- En rätt dålig första halvlek, sen steppar vi upp i andra och vinner rättvist.
- Hade kunnat göra ett gäng mål till.

- Nu har vi uppehåll och laddar för att göra en bra höst i bägge divisioner.

Oliver Eriksson behövde inte ens en halvminut innan han pricksköt in 1-0 för NIK och man trodde att det skulle rinna iväg direkt. Gulsvart hade en i virket anfallet efter men i nionde minuten gick man bort sig och hemmalaget fick straff. Gult kort på Morgan i målet och kvitterat till 1-1.

Sedan hade NIK greppet, skapade en del men något mål blev det inte innan vilan.

Efter paus tog Oliver god tid på sig att näta. Nu dröjde det nästan två minuter innan ett snarlikt skott satt för 2-1. Rasmus Nilsson ökade till 3-1 med ett fint vänsterskott och det kändes klart.

Men det blev lite spänning. I 70:e satt ett vaket lobbskott från 40 meter och Vitå fick ytterligare ett halvläge.

In mot slutsignalen blev det dock NIK för hela slanten. Närmare tio tillbud i boxen innan nye 07:an från GSK Axel Peuravaara tryckte in 4-2 i 88:e.

Och inte tänkte Magnus Johansson gå mållös. 5-2 på matchens sista tillslag.

I övrigt kan tilläggas att det var en gemytlig kväll på Vitå IP. Härligt väder, många tillresta Notasfans, fint utbud i kiosk och grill och bra med information från Mårten vid mikrofonen.