Serie:Div 2 Norrland 2023
Referat: Storfors AIK - Notvikens IK
Inget roligt borta mot SAIK
2023-09-22 23:05

Det blev en svidande förlust borta mot Storfors AIK. Hela 6-1 (2-0) i baken i en match där första segern hade behövt komma.  Det är bara att konstatera att nu ser det kärvt ut. Fyra matcher kvar och fem poäng upp till både SAIK och Ytterhogdal.

Det märkliga är att NIK började matchen riktigt bra. Fulla av energi var spelet förlagt till hemmalagets planhalva första 15-20 minuterna. Med tempo och frenesi jobbade man fram bl a fem hörnor. Men här brast det. Fasta situationer och inspel som också spelades fram till ledde inte till någon rejäl farlighet. Det var och är uddlöst.

Och så i hemmalagets egentligen första besök i Notas straffområde får man en onödig straff och så var det 1-0 och uppförsbacke. Bara minuterna innan paus kom 2-0. Ett pausresultat som inte speglar matchbilden av den första halvleken men det är för enkelt att göra mål på Notas.

Paussnack, två byten och ut på banan för att ta sig in i matchen. Då ges bollen bort i farligt läge efter 51 minuter för 3-0 och sedan en kanonvolley till 4-0 i 54:e och matchen var helt körd.

Vid 5-0 får en hemmaspelare dribbla sig förbi ett helt gäng gula spelare och SAIK ökade även till 6-0 innan inhoppande Magnus Johansson nickade in tröstmålet till 6-1 på övertid.

Fyra matcher kvar. 12 poäng att spela om. 21 poäng räcker förmodligen till kval. Man får vara förlåten om man precis efter 1-6 mot ett lag som hade tagit en poäng på de tio senaste matcherna inte fullt ut tror på det miraklet.

Men det gäller att knyta näven och köra match för match så länge chansen finns. Närmast väntar Gottne IF hemma lördag 30/9.