Serie:Div 2 Norrland 2023
Referat: Notvikens IK - Sandviks IK
Notas fick inte knutit ihop säcken
2023-09-09 18:05

Mycket närmare säsongens första trepoängare kan man inte komma. Notas spelade 1-1 hemma mot Sandviks IK sedan Elias Engström gjort 1-0 på straff i 58:e minuten. Sandvik fick dessutom målisen utvisad i samband med straffen.

Kvitteringen kom på en frispark direkt i mål över muren i 82:a minuten.

En bit in på övertid åkte armarna upp för jubel på läktaren. Inbytte Magnus Johansson nickade mot krysset och bollen var i det närmaste inne då en bortakalufs dök upp och fick undan bollen på något mirakulöst sätt.

Hemmalaget hade vänt och vridit lite på positioner och uppställning och kom ut fyllda av energi. Första kvarten parkerade man på gästernas planhalva.

Sedan ebbade trycket ut och det blev jämnare. Sandvik har en del finurliga spelare men de riktigt heta chanserna hade man svårt att skaka fram.

När 1-0 kom och Notas dessutom blev elva mot tio tändes hoppet på allvar om första segern.

Man lyckades dock inte behålla initiativet. Sandvik fick mycket boll och Notas anfall blev korta. Gästerna jobbade fram en del fasta situationer och till slut resulterade alltså en frispark. Mycket bittert med hemmaögon.

Daniel Engberg, tränare:

- En match jag tycker vi ska vinna. Tyvärr har vi en period i slutet av andra där känslan är att vi blir lite rädda för att vinna. Vi blir passiva och låter Sandvik skapa lite tryck där de får några fasta situationer. En av dem blir mål. Tror det är deras andra skott på mål. I slutet missar vi två öppna mål. Surt som fan.