Serie:Träningsmatcher 2023
Referat: Bergnäsets AIK - Notvikens IK
Seger i genrepet mot BAIK
2023-03-25 19:02

Efter ett mål i vardera halvleken av Leon Isaksson besegrar Notasherrarna serierivalen Bergnäsets AIK med 2-1 (1-0) i genrepet på ett härligt vårvinter soligt Nyabvallen. Nästa helg är det dags för div 2-premiär, Team TG borta i Umeå.

Det var BAIK som började bäst, satte tryck på Notas som i sin tur tappade en del boll kring eget straffområde.

Men Notas kom billigt undan och gjorde också 1-0 efter  tio minuter. Egentligen första gången man kom upp på allvar. Neo Vesterlund hittade in till Leon Isaksson som var klinisk.

Ledningsmål i det läget var kanske inte motiverat men gulsvart krigade sig in i matchen som in mot paus var helt jämn.

Att inte BAIK kvitterade var dock ett mysterium. Precis innan paus fick man en chans ur ingenting och öppet mål brändes mycket märkligt.

Det tog dock bara någon minut in i andra innan 1-1 kom. En frispark i muren och returen i mål.

En av Notas styrkor är att många konkurrerar om platser. Trots flertalet byten kunde NIK hålla ångan uppe. Man jobbade sig allt närmare ett ledningsmål och i en omställning kom 2-1. Robert Lidhammar passade fram Leon som visade prov på fin teknik när han tog emot, vände och hittade luckan i 65:e.

Sedan hade NIK bra kontroll på matchen fram tills dess att Johan Nyström blåste slutsignalen.

Daniel Engberg, tränare:

- Idag tycker jag vi gör det vi pratar om stora delar av matchen. Attackerar de ytor vi vill och är modiga med bollen. Överlag en bra prestation.
- Otroligt kul är att vi kan göra åtta byten och ändå kan fortsätta med den struktur vi började matchen med. Det värmer så klart i tränarhjärtat.