Plats:Arcushallen
Serie:Div 2 Norrland 2023
1-1 mot Friska Viljor i Arcus
2023-04-10 18:10

Notasherrarna gästades av fjolårets tabelltvåa Friska Viljor på annandagen. Oliver Eriksson (bild) gav Notas ledningen snabbt efter paus. FV kvitterade med ca tjugo minuter kvar. NIK krigar till sig 1-1 och en skön pinne.

Notas har fått en tuff lottning inledningsvis. Först Team TG, som ifjol var i div 1 och nu Friska Viljor som kom tvåa och sedan missade kvalet till ettan i höstas.

Och det var tufft inledningsvis i Arcushallen. Första 30 min gick klart till gästerna. Man klev upp med mycket folk och Notas fick inte mycket tid med boll. Framåt var man trygga med boll och det syntes att man gjort resan norrut med ambitionen att få med sig tre poäng hem till Örnsköldsvik.

Hemmakillarna lyckades dock stå emot och sista kvarten in mot paus flyttade man fram positionerna rejält och det såg riktigt lovande ut.

Gulsvart fortsatte på inslagna vägen och tio minuter efter vilan kom 1-0. Man spelade sig ur pressen från vänster till höger. Oliver Eriksson (som kommit in redan efter fem minuter när Neo skadade foten) vandrade in från höger och pricksköt med vänstern i bortre. Mycket vackert anfall och mål.

Bara minuten senare sprang sig Oliver loss och var ytterst nära att sätta ett andra mål.

Istället började gästerna jakten på kvittering. Och i andrasituationen efter en hörna kom 1-1 i 65:e.

Nu fick Notas jobba för att freda sig. FV gick för tre pinnar och det var hett runt Morgan i målet ett antal gånger. En dubbelhörna på övertid blev resultatlös och sedan kom en efterlängtad slutsignal.

Daniel Engberg, tränare:

- Jag är glad över att vi kan bygga vidare på det som var bra mot Team TG och vrida på det som var mindre bra.
- Stora delar av matchen är jag jättenöjd med. Vi flyttar boll som vi pratat om, ligger rätt och agerar rätt i försvarsspelet.

Nästa match

Borta mot BAIK. Frågan är om matchen går att spela på Jiabvallen måndag 17/4. Eller om reservtiden på Nyabvallen lördag 15/4 måste nyttjas. Vi väntar oss ett snart svar i veckan.